Uw eerste afspraak

U meldt uzelf of uw kind aan bij onze praktijk. Dit kan met een verwijzing van een arts of specialist, maar vaak kunt u zich ook zonder verwijzing aanmelden. Er wordt direct een afspraak voor u ingepland. U neemt bij uw eerste bezoek de verwijzing, uw zorgpasje en een identiteitsbewijs mee. Wanneer u niet naar de praktijk kan komen, dan komt de logopedist op medische indicatie bij u aan huis. Een afspraak duurt gemiddeld 25 minuten.

Wanneer u een verwijzing van een arts of specialist heeft, dan bestaat het eerste bezoek uit het intakegesprek. De logopedist zal uw hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen door u verschillende vragen te stellen. Op basis van uw verhaal bepaalt de logopedist welke onderzoek(-en) nodig zijn. Hiervoor worden één- of meerdere vervolgafspraken gemaakt.

Wanneer u geen verwijzing heeft, neemt de logopedist bij het eerste bezoek een korte screening bij u af (DTL). Via deze screening bepaalt de logopedist of logopedische hulp de juiste keuze is voor uw hulpvraag. Afhankelijk van de uitslag volgt het intakegesprek of wordt u verwezen naar uw huisarts.

Logopediepraktijk Ruskenborg verzorgt ook online logopedie. Dit is logopedie via het internet. Ook dan komt u voor een eerste afspraak gewoon naar de praktijk. De logopedist bepaalt of online logopedie passend is bij uw hulpvraag

Scroll naar top